Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Αγαπημένοι μας  φίλοι,

Καλώς ορίσατε στα Μαθήματα Θαυμάτων!!

Ένα καινούργιο ταξίδι ξεκινάτε με την  απόφαση και την προθυμία σας να εντρυφήσετε στην Αλήθεια και το Φως που θα ανακαλύψετε μέσα σας μέσω των Μαθημάτων! Μιλώντας στα πλαίσια του γραμμικού χρόνου, το ταξίδι δεν έχει προορισμό το μέλλον αλλά το μακρινό αρχαίο παρελθόν. Είμαστε στο ταξίδι της επιστροφής στην Εστία μας, στον χαμένο παράδεισο από όπου αυτοεξοριστήκαμε και βιώνουμε τον διαχωρισμό! Αυτός ο κόσμος όπως θα μάθουμε και θα βιώσουμε είναι η προβολή αυτού του διαχωρισμού, γι αυτό και ο πόνος , η αρρώστια, η οδύνη, ο θάνατος. Το απόλυτο ΕΝΑ έχει διασπαστεί σε μυριάδες μικρά κομμάτια και τώρα καθώς το ένα συναντά το άλλο στην πορεία της επιστροφής, της διόρθωσης του λάθους, της συγχώρεσης,  της  Επανόρθωσης όπως διδάσκει ο Ιησούς, συντελείται  η Ιερή Στιγμή και το Φως του Παράδεισου αντανακλάται στον κόσμο!!

Πού βρισκόμαστε στην πραγματικότητα; Ο αληθινός μας Εαυτός είναι ήδη εκεί στην αγκαλιά του Πατέρα μας , κοιμάται και ονειρεύεται την εξορία και τον διαχωρισμό. Ζούμε το όνειρο μας…. Ο νους  είναι που βρίσκεται σε ύπνο και μέσα στο όνειρο επιλέγει , επιλέγει το μικρό εγώ και έτσι ακολουθεί η προβολή του σώματος, του κόσμου και όλων όσων βιώνουμε με τις αισθήσεις μας και συλλαμβάνουμε με την αντίληψη μας. Την προβολή φυσικά την ακολουθεί η δυαδικότητα, ο παρατηρητής και το παρατηρούμενο. Το ΕΝΑ διασπάστηκε και η Γνώση έδωσε την θέση της στην Αντίληψη. Τώρα άνθρωπε μπορείς να κρίνεις , μπορείς να αξιολογείς τον καλό από τον  κακό, τον ένοχο και τον αμαρτωλό από τον αθώο και τον αγνό , τον δίκαιο από τον άδικο και να γεμίζεις τις μέρες σου από  μάταιες  και αγωνιώδεις προσπάθειες επιρρίπτοντας τις ευθύνες  για  ό,τι  σου συμβαίνει  έξω από σένα, κάπου αλλού. Έτσι το εγώ σε πιάνει στις δαγκάνες του , σε πολιορκεί να μην ξυπνήσεις ,να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι με την πίστη  ότι είσαι ένοχος.

Ο κόσμος που βλέπεις είναι η εξωτερική εικόνα της εσωτερικής σου κατάστασης! Πρώτα κοιτάζουμε μέσα, αποφασίζουμε τι κόσμο θέλουμε να δούμε και έπειτα προβάλλουμε αυτό τον κόσμο έξω, φτιάχνοντας την αλήθεια έτσι όπως την βλέπουμε. Και την επαληθεύουμε με τις ερμηνείες που δίνουμε σε όλα όσα βλέπουμε.
 Ο Ιησούς στα Μαθήματα Θαυμάτων μας ενθαρρύνει να θεραπεύσουμε τον νου μας επιλέγοντας ξανά. « Διάλεξε διαφορετικά» , διάλεξε για δάσκαλο το Πνεύμα το Άγιο , βάλε την μικρή προθυμία και άσε Το να σε κατευθύνει στην Χαρά και την Αγάπη. Η Αγάπη είναι η φυσική σου κληρονομιά και θα μάθουμε παρέα πώς να αφαιρέσουμε τα εμπόδια στην επίγνωση της παρουσίας της.

Είναι στόχος του Αγίου Πνεύματος να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τον κόσμο του ονείρου διδάσκοντάς μας πως να αναιρέσουμε τον τρόπο σκέψης μας και να ξεμάθουμε τα λάθη μας. Η συγχώρεση είναι το σπουδαίο βοήθημα μάθησης του Αγίου Πνεύματος γιατί επιφέρει αυτή την αναίρεση τρόπου σκέψης. Όμως, τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ έχουν ένα δικό τους ορισμό για το τι είναι στ’ αλήθεια η συγχώρεση, ακριβώς όπως ορίζουν και τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.
Θα εκπλαγείς όταν μάθεις ότι στη πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας άλλος παρά μόνο εσύ. Δεν υπάρχει απέναντι, δεν υπάρχει ο πλησίον , δεν υπάρχει ο εχθρός …Τι έχεις λοιπόν να συγχωρέσεις; Αφού δεν  υπάρχει κανένας εκεί έξω που να σε επιβουλεύεται ή να  είναι η αιτία για τα δεινά σου; O Ιησούς μας λέει ότι έχουμε να συγχωρέσουμε μόνο τον εαυτό μας. Έχουμε να συγχωρέσουμε μόνο τον εαυτό μας που πίστεψε ότι είναι χωρίς αγάπη και οι ζωές μας είναι έτσι προγραμματισμένες  κάνοντας ασυνείδητα επιλογές που αποδεικνύουν ότι  ποτέ δεν θα έχουμε την αγάπη και την φροντίδα που αξίζουμε! Η συγχώρεση είναι ένα δώρο που προσφέρω πρώτα και κύρια στον εαυτό μου!
Το Πνεύμα το Άγιο σου ψιθυρίζει  να γίνεις ο συγγραφέας του εαυτού σου!
Το Πνεύμα το Άγιο σου ψιθυρίζει  να πάρεις την ευθύνη της  πραγματικότητας που βιώνεις!
Το Πνεύμα το Άγιο σου ψιθυρίζει  να ομολογήσεις ότι εσύ επιλέγεις αυτό που νοιώθεις την κάθε στιγμή και ό,τι λαμβάνεις είναι ακριβώς αυτό που έχεις ζητήσει!
Όταν αποδεχτείς τον ρόλο σου θα ελευθερωθείς!
Μην φοβηθείς την διαδρομή, θα έχεις συνταξιδιώτες που θα τους αναγνωρίσεις γιατί έρχονται από παλιά!
      Μην δειλιάσεις στο ταξίδι, μας οδηγεί o Ιησούς!!

«Θα σου δώσω τον φανό και θα πορευτώ μαζί σου. Δεν θα κάνεις   αυτό το ταξίδι μόνος σου. Θα σε οδηγήσω στον αληθινό σου Πατέρα ο Οποίος σε χρειάζεται όπως και εγώ» Κεφ.11,εισαγωγή.

Θα υπάρξουν στάσεις και ανάπαυλες και αν κάπου θελήσεις να μείνεις θα βρεθούμε λίγο παρακάτω γιατί είναι η ιστορία που γράψαμε μαζί …
Γιατί έτσι και αλλιώς «γλυκέ μου εαυτέ που σε νόμιζα χαμένο   για πόσο  ακόμα θα μένουμε μακριά;»


ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου