Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ;



Υπήρξε Ανάσταση του Σώματος;

Το σώμα μου εξαφανίστηκε γιατί δεν είχα καμιά ψευδαίσθηση γι’ αυτό. Το τελευταίο είχε φύγει. Τοποθετήθηκε μέσα στον τάφο, αλλά δεν απέμεινε τίποτε για να θαφτεί. Δεν αποσυντέθηκε, γιατί το μη πραγματικό δεν μπορεί να πεθάνει. Απλά έγινε αυτό που ήταν πάντα. Κι αυτό σημαίνει «το κύλισμα της πέτρας.» Το σώμα εξαφανίζεται, και δεν κρύβει πια ό,τι βρίσκεται πέρα από αυτό. Απλά παύει να εμποδίζει την όραση. Το να κυλάς και να απομακρύνεις την πέτρα σημαίνει να βλέπεις πέρα από τον τάφο, πέρα από τον θάνατο και να καταλαβαίνεις ότι το σώμα δεν είναι τίποτε. Αυτό που γίνεται κατανοητό ως τίποτε πρέπει να εξαφανιστεί.

Όντως μετά πήρα ανθρώπινη μορφή με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, για να μιλήσω σ’ εκείνους που προορίζονταν να αποδείξουν στον κόσμο ότι το σώμα δεν έχει αξία. Αυτό έχει παρεξηγηθεί πολύ. Ήρθα για να τους πω ότι ο θάνατος είναι ψευδαίσθηση και ότι ο νους που έκανε το σώμα μπορεί να κάνει και άλλο, εφόσον η ίδια η μορφή είναι ψευδαίσθηση. Δεν κατάλαβαν. Αλλά τώρα μιλάω σε σένα και σου δίνω το ίδιο μήνυμα. Ο θάνατος μιας ψευδαίσθησης δεν σημαίνει τίποτε. Εξαφανίζεται όταν αφυπνιστείς κι αποφασίσεις να μην ονειρεύεσαι άλλο πια. Κι εσύ εξακολουθείς να έχεις τη δύναμη να πάρεις αυτή την απόφαση όπως την πήρα κι εγώ.

Ο Θεός απλώνει το Χέρι Του στον Υιό Του για να τον βοηθήσει να σηκωθεί και να γυρίσει σ’ Αυτόν. Εγώ μπορώ να βοηθήσω γιατί ο κόσμος είναι ψευδαίσθηση, κι εγώ έχω ξεπεράσει τον κόσμο. Κοίταξε πέρα από τον τάφο, το σώμα, την ψευδαίσθηση. Μην έχεις πίστη σε τίποτε άλλο εκτός από το πνεύμα και την καθοδήγηση που σου δίνει ο Θεός. Δεν γίνεται Αυτός να δημιούργησε το σώμα, γιατί αυτό είναι ένας περιορισμός Πρέπει να δημιούργησε το πνεύμα γιατί αυτό είναι αθάνατο. Γίνεται εκείνοι που είναι δημιουργημένοι καθ’ ομοίωσή Του να είναι περιορισμένοι; Το σώμα είναι το σύμβολο του κόσμου. Άφησέ το πίσω σου. Δεν μπορεί να εισέλθει  στον Παράδεισο. Αλλά εγώ μπορώ να σε πάω εκεί οποτεδήποτε το επιλέξεις. Μαζί μπορούμε να δούμε να εξαφανίζεται ο κόσμος και καθώς αυτό συμβαίνει να εξαφανίζεται μαζί του και το σύμβολό του. Και μετά, και μετά… δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό.

Ένα σώμα δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς ψευδαισθήσεις και η τελευταία ψευδαίσθηση που θα ξεπεραστεί είναι ο θάνατος. Αυτό είναι το μήνυμα της σταύρωσης. Δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα. Αυτό είναι το μήνυμα της ανάστασης: Οι ψευδαισθήσεις είναι ψευδαισθήσεις. Η αλήθεια είναι αληθινή. Οι ψευδαισθήσεις εξαφανίζονται. Μόνον η αλήθεια παραμένει.

Τα μαθήματα αυτά δεν χρειαζόταν να διδαχθούν παρά μόνο μια φορά, γιατί όταν η πέτρα του θανάτου κυλιστεί, τι άλλο μπορεί να δει κανείς εκτός από έναν άδειο τάφο; Κι αυτό είναι που βλέπετε εσείς που με ακολουθείτε μέσα στο φως του ήλιου και μακριά από τον θάνατο, πέρα από όλες τις ψευδαισθήσεις, στην πύλη του Παραδείσου όπου ο Ίδιος ο Θεός θα έρθει για να σας πάει στο σπίτι σας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου