Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Μένοντας Ήρεμος μέσα στο Μάτι του Κυκλώνα.




Μένοντας Ήρεμος μέσα στο Μάτι του Κυκλώνα.

Αν δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι ζούμε σε καθαρά προκλητικές εποχές τότε κάτι διαφεύγει από την προσοχή σου.
Κατά μια στενή έννοια φαίνεται  όλοι όσους γνωρίζω να περνάνε δυσκολίες σε προσωπικό επίπεδο.
 Κατά μια ευρύτερη έννοια αυτά τα προσωπικά ταξίδια επιδεινώνονται από τις απειλές πυρηνικών επιθέσεων, πολιτικών καταρρεύσεων, οικονομικών κρίσεων, ρατσιστικών εντάσεων, μαζικών  πυροβολισμών, ολέθριων σεισμών, ηφαιστειακών εκρήξεων, ανελέητων πυρκαγιών, τυφώνων ανεπανάληπτων στην ιστορία και άλλα πολλά.
Είναι πράγματι σημεία των καιρών… αλλά δεν θα μπω σ’ αυτό παιχνίδι και σε καλώ να κάνεις το ίδιο.
Αν πιστεύεις ότι οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου επηρεάζουν την πραγματικότητα σου, τη στιγμή που αντιδράς σε αυτά τα εξωτερικά γεγονότα με συναισθήματα επιβίωσης, αρχίζεις να βάζεις ακόμη πιο πολύ την προσοχή σου σ’ αυτά και αν βάζεις την προσοχή σου σ’ αυτά τα συμβάντα(συμβάντα πάνω στα οποία δεν έχεις κανένα έλεγχο), τότε τους δίνεις την δύναμη σου. Κάθε φορά που αντιδράς με φόβο ή αγωνία, μιας που ο φόβος και η αγωνία είναι συναισθήματα, και τα συναισθήματα είναι ενέργεια, το μόνο που γίνεται είναι να τρέφουν την επόμενη στιγμή ανησυχίας.
Αυτό που χρειάζεται να μάθουμε, πως να ενεργήσουμε δηλ. σ’ αυτή την στιγμή της ιστορίας, είναι να μείνουμε σε ακινησία, ησυχία- να γίνουμε το μάτι μέσα στον κυκλώνα. Το μάτι του κυκλώνα είναι ένα μέρος ηρεμίας, γύρο από το οποίο στριφογυρίζει η καταιγίδα. Γινόμαστε το μάτι όταν βγάζουμε τον εαυτό μας από το χάος στη παρούσα στιγμή.
Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος που κάνουμε και την εκπαίδευση που κάνουμε- επειδή όλη η δημιουργία γεννιέται μέσα στη παρούσα στιγμή.
Ο τρόπος να αρχίσουμε να υπερνικούμε το περιβάλλον μας είναι να ρυθμίσουμε τα εσωτερικά μας συναισθήματα ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στις ωδίνες του κινήτρου και αντικινήτρου· ενώ από τη μια μεριά υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη συλλογική συνειδητότητα που θέλει να εξελιχθεί από την άλλη παλιοί τρόποι ύπαρξης και παρωχημένα μοντέλα συνειδητότητας παλεύουν να κρατηθούν στο γνωστό. Ανάλογα με το πρίσμα από το οποίο βλέπεις αυτήν την ιδέα, αυτοί οι αγώνες κυμαίνονται από τις δομές της παγκόσμιας δύναμης μέχρι τα ατομικά μας εγώ.
 Όσο περισσότερο αντιδράς στον εξωτερικό σου κόσμο και κρατάς την προσοχή σου σε θέματα που είναι φορτισμένα συναισθηματικά, τόσο περισσότερο θρέφεις αυτά τα προβλήματα επειδή η ενέργεια σου τα κρατάει ζωντανά. Πολλαπλασίασε το αυτό με ένα εκατομμύριο ή ένα δισεκατομμύριο και γίνεται φανερό γιατί τα πράγματα μοιάζουν να χειροτερεύουν. Όσο πιο μεγάλη είναι η αντίδραση σου σε εξωτερικά γεγονότα τόσο πιο πολύ μετακινείς την ενέργεια σου  προς την αντίθετη κατεύθυνση της δημιουργίας- δημιουργική ενέργεια που θα μπορούσες να στρέψεις εσωτερικά και να την χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις μια καλύτερη ζωή, να θεραπεύσεις το σώμα σου, ή να ενισχύσεις την ενέργεια σου για μια καινούργια εμπειρία, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Ενώ χρειάζεται να ενημερωνόμαστε και να γνωρίζουμε τις αδικίες της κοινωνίας μας, θα σε παρότρυνα να αποκόβεσαι περιστασιακά από τα νέα, και αν το μόνο που βλέπεις στις ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι τραγωδία και αρνητικότητα να αποκόβεσαι και από αυτά. Αν δεν θέλεις να αποκόβεσαι τελείως, τότε γίνε η δύναμη που προσθέτει φως και αγάπη σ’ αυτά τα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμη καλύτερα, στη καθημερινότητα σου, κάνε μια τυχαία πράξη καλοσύνης για κάποιο ξένο, κάλεσε κάποιον που έχεις καιρό να του μιλήσεις, συγχώρεσε κάποιον ή τον εαυτό σου για κάτι το οποίο κρατάς. Τουλάχιστον, να είσαι τρυφερός και καλός με τον εαυτό σου και όσους βρίσκονται γύρω σου, επειδή ο καθένας περνάει τις δοκιμασίες του.
Να θυμάσαι- ο φόβος και η αγωνία προκύπτουν από τη προσδοκία γεγονότων που δεν έχουν συμβεί ακόμη και όπως πολύ καλά ξέρουμε εμείς είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητας μας. Αν δεις τον νου σου να ξεφεύγει προς ένα άγνωστο μέλλον ή να μετανιώνει για το παρελθόν τράβηξε τον εαυτό σου πίσω στη παρούσα στιγμή.  Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα αλλαγής- να αλλάξεις επιλογή- σε έναν κόσμο που φαίνεται ότι μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.
Είναι ανθρώπινο να αντιδράς σ’ αυτά τα παγκόσμια γεγονότα, και αν το κάνεις, μην ξοδεύεις πολύ χρόνο σ’ αυτά. Απλά ξεπέρασε τα. Μην μιλάς γι αυτά, μην τα δίνεις ενέργεια, μην τα δίνεις ζωή. Μην τα διαδίδεις επειδή όταν αρχίζεις να λες ιστορίες για αυτά, τα θρέφεις.
Τώρα δεν είναι καιροί συστολής. Τώρα είναι καιροί επέκτασης στην αγάπη, εξάλλου η αγάπη νικάει τον φόβο.
Dr Joe Dispenza
Μετάφραση: Κέλλυ Παλαντζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου