Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Χαρά.




«Είναι δυνατόν να είσαι διαχωρισμένος από την ζωή και την  ύπαρξή σου; Το ταξίδι σου προς τον Θεό είναι απλά η αφύπνιση της γνώσης του που βρίσκεσαι πάντα  και του τι είσαι παντοτινά. Είναι ένα ταξίδι δίχως απόσταση προς ένα στόχο που δεν έχει αλλάξει ποτέ. Η αλήθεια μπορεί μόνο να βιωθεί. Δεν μπορεί να περιγραφεί και δεν μπορεί να εξηγηθεί. Εγώ μπορώ να σε οδηγήσω να γνωρίσεις τις συνθήκες της αλήθειας, αλλά το βίωμα είναι από τον Θεό. Μαζί μπορούμε να γνωρίσουμε τις συνθήκες της, αλλά η αλήθεια θα ανατείλει σε σένα μόνη της.» Κεφ.8. Ενότητα VI. Μάθημα στα Θαύματα.
«Η αλήθεια μπορεί μόνο να βιωθεί.» Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σου περιγράψει την κατάσταση της Aλήθειας που εμπεριέχει την Ευδαιμονία και την Απόλυτη Χαρά.  Σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε τα εμπόδια προς την επίτευξη της και να αποστασιοποιηθούμε από αυτά.
Όταν είμαστε στον εγωικό μπορούμε να αναγνωρίσουμε, αν θέλουμε βέβαια, ποια είναι τα κωλύματα αφού τα βιώνουμε καθημερινά. Προσκολλήσεις σε υλικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές καταστάσεις ανάβουν το κόκκινο φως που σου λέει να αλλάξεις διαδρομή, να επιλέξεις και πάλι έναν άλλο τρόπο σκέψης και μια άλλη οδό. Όσο νομίζουμε ότι σκεφτόμαστε δεν υπάρχει χώρος για καινούργιες εγγραφές. Όταν ο σκληρός δίσκος είναι γεμάτος χρειάζεται να πατήσουμε το delete  για να δημιουργηθεί η κατάσταση του κενού και να επιτραπεί στο νέο να έρθει. Θέλει τόλμη η αποδόμηση του παλιού και το κτίσιμο του νέου μέσα μας.  
Ο ψευδής εαυτός έχει ανάγκη να αναπαύεται στην ψευδαίσθηση που του δίνουν οι αισθήσεις του σώματος ότι έχει προχωρήσει και ότι έχει αλλάξει Επίπεδο αντίληψης. Η χαρά που εξανεμίζεται στη πρώτη δυσκολία δεν είναι ποτέ χαρά που πηγάζει από τον Ανώτερο Εαυτό αλλά χαρά που εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες και τα εξωτερικά ερεθίσματα. Μπορεί να είναι ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα, ένα ωραίο γεύμα με αγαπημένη παρέα, κάποιο μουσικό κομμάτι που σου δημιουργούν την αίσθηση της χαράς. Μπορεί να είναι ένας έρωτας ή και μια πνευματική συνάθροιση όπου ομονοείς και νοιώθεις «ανεβασμένος»…
Πόση είναι η διάρκεια αυτής της χαράς; Όταν οι παραπάνω συνθήκες ή οποιεσδήποτε άλλες που τις βίωσες προσωπικά εκλείψουν, εξακολουθεί να υπάρχει μέσα σου; Ρώτησε τον εαυτό σου και απάντησε ειλικρινά. Αν όχι, ήσουν εξαρτημένος σε κάτι έξω από εσένα για να την έχεις. Η Αληθινή Χαρά δεν υπάρχει στον Εγωικό διχασμένο νου.  Η  Αληθινή Χαρά είναι αναίτια, ήσυχη, ασφαλής, και αμετάβλητη αναπαύεται στη ψυχή σου χωρίς διακυμάνσεις και χωρίς ανάγκη επιβεβαίωσης.
Εύχομαι ησυχία νου και γαλήνη ψυχής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου